4 Ιουλ 2012

σουπιά , σηπία, sepia


είναι τόσο ωραία, που το παρακάτω φαντάζει θρίλερ!
(Αϊ Γιώργης, Λίμνη 2012)

Κοκκινιστές σουπιές με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά:

500γρ. καθαρισμένες σουπιές
250γρ. μακαρονάκι κοφτό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1.Κόψτε σε ροδέλες τις σουπιές και αλατοπιπερώστε τες.

2.Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι.

3.Ρίξτε τις σουπιές, ανακατέψτε καλά και σβήστε τες με το κρασί.

4.Προσθέστε δυο ποτήρια νερό και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.

5.Οι σουπιές θέλουν κάποιο χρόνο για να μαλακώσουν..γι’αυτό αφήστε τες να σιγοβράσουν για τουλάχιστον μιάμιση ώρα προσθέτοντας κάπου-κάπου νερό για να έχουν πάντα ζουμάκι.

6.Όταν πια οι σουπιές έχουν μαλακώσει ρίξτε τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε.

7.Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε να βράσουν τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό.

8.Πέντε λεπτά πριν ολοκληρώσουν το βράσιμο τους τα μακαρονάκια, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα με τις σουπιές.

9.Αφήστε (πάντα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν) να βράσουν μαζί με τις σουπιές για πέντε-έξι λεπτά και βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά.

10.Ένα νοστιμότατο δέσιμο ζυμαρικών με θαλασσινά!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: